Водещият на предаването "Спасение от змиите" по National Geographic е починал от ухапване на гърмяща змия в американския щат Кентъки, предаде РИА „Новости".

В полицейското управление в град Мидълсборо се е получило съобщение за нападение от отровна змия в местната църква в събота вечерта. Жертва на ухапването е станал тв-водещият Джейми Кутс, също пастор в църквата, който обаче е отказал да бъде откаран в болница, а час по-късно лекарите са го открили мъртъв.

Любопитното е, че това не е първото ухапване на Кутс - синът му разказва, че подобни случки е имало вече 5 пъти, но баща му се е оповавал на вярата си в Господ, който му е помагал да оздравее.

Кутс бил в непрекъснат контакт със змиите, тъй като следвал строго над 100-годишната традиция с ритуала по опитомяване на отровните влечуги, позовавайки се на откъси от библията, които гласяли, че няма опасност за почитащите Бога. На тази традиция се базирало и предаването му. Кутс често ги използвал при речите си в църквата, което му гарантирало сблъсъци със закона, неодобряващото общество, а понякога и със семейството му.