Един и същ човек, който бил спрян в рамките на един час в един и същ ден, но с два различни автомобила, се сдоби с бомбастична глоба.
И в двата случая шофьорът отказал да бъде тестван за алкохол. Затова получи две отделни, но еднакви по размер наказания, които законът е фиксирал - по 2000 лева глоба и 2 години без право да шофира. Вероятно ако беше склонил да бъде тестван за алкохол, санкциите му щяха да са далеч по-леки.
Засечките станали на 12 юни 2015 година. Първоначално водачът бил проверен около 17.40 часа, докато въртял волана на „Хюндай“. Повод за полицейската намеса бил фактът, че блъснал паркирано в дясно по ул.“Стефан Стамболов“ „Ауди“. Така той се сдобил с глоби за четири нарушения - че карал с несъобразена скорост и блъснал паркирана кола, след което избягал без да окаже съдействие, не си дал талона за проверка и отказал алкохолен тест. Само за да плати тези си провинения, сметката му излезе 2410 лева, а шофьорската му книжка бе отнета за 2 години и половина. От това солено наказание мъжът се опита да се отърве, но две съдебни инстанции категорично заключиха, че той е правилно санкциониран и окончателно го потвърдиха.
Отделно час по-късно същият тарикат, но този път зад волана на „Фолксваген Пасат“, шофирал в същия район и отново бил спрян за проверка. И този път отказал да даде алкохолна проба и затова отново получил тежката санкция от 2000 лева глоба и 24 месеца без право да сяда на шофьорското място. Този акт обаче е предмет на друго дело.