Пета присъда, която го приближава към затвора след шест кражби на коли, чу 19-годишен автолюбител. 
Роденият в Кубрат младеж живеел в разградското село Сеслав, но често скитал където му видят очите. Лоша шега все му изигравало влечението му към автомобилите. Макар да нямал книжка, нито пари да изкара шофьорски курс, тийнейджърът бил маниак на тази тема и използвал чужди коли, за да упражнява уменията си зад волана. Така за отрицателно време натрупал завиден опит - откраднал 6 автомобила от различни населени места, с което само за 4 месеца натрупа 5 присъди.
Последното му наказание му донесе 2 години затвор. 19-годишният младеж бе изправен пред съда за това, че през май 2015 година видял оставено отключено „Рено Сценик“ на улицата в село Борисово. Ключът бил на таблото и тийнейджърът не устоял на изкушението да скочи на шофьорското място. А разсеяността на собственика на колата се дължала на еуфорията от нейното купуване. Той и съпругата му отишли да се похвалят с новата придобивка на свои приятели. Неразумно обаче я оставили незаключена пред къщата. В това време опитният автолюбител седнал зад волана и се отдал на хобито си - да кара чужди коли. Видял, че в багажника има туба с гориво, налял я и тръгнал към Сеслав. След като стигнал, скрил колата, прибрал се у тях, за да се преоблече и отпрашил към Русе. Паркирал я до средношколските общежития и отишъл на дискотека. След купонясване, към 3.30 часа на 19 май отново потеглил, но решил да се отърве от автомобила. Спрял го на площада в Сливо поле, оставил ключа на таблото и си тръгнал. Липсата на опит и умения зад волана обаче се отпечатали върху автомобила, който бил оставен с изкривена джанта и спукано предно стъкло. Още на същия ден реното било върнато на собственика си.
Следващият му удар не закъснял - на 25 юни докато се разхождал по ул.“Борисова“, видял паркиран с ключ на таблото пред ресторант „Пинко“ мерцедес А класа. Решил, че е удобен случай отново да тества шофирането си и подкарал колата. Тръгнал към Варна, като се отбил в Разград, където заложил открития в колата мобилен телефон. С получените в замяна 30 лева заредил гориво, а след като се поразходил из морската столица, решил да се връща в Русе, но по доста обиколен маршрут. Край Тетово автомобилът загаснал и тийнейджърът го зарязал на пътя. Три дена по-късно собственикът получил обратно мерцедеса си.
За стореното младежът направи самопризнания и чу облекчена присъда. Заради предишните му 4 еднотипни присъди обаче наказанията му бяха групирани и влизането зад решетките за 2 години не му се размина. Присъдата обаче може да се обжалва.