С два акта се сдобил нервен шофьор, който не издържал чакането на задръстеното с камиони Международно шосе и решил да ги заобиколи в насрещното. Нарушението му обаче било забелязано от изпратените да всяват ред полицаи.
Случаят е от вечерта на 11 юли 2015 година, когато около 21.40 часа шофьорът карал към Дунав мост. Колоните тирове били запушили бул.“България“ и бързото преминаване било невъзможно. Затова водачът решил да ги заобиколи като мине в насрещното. Тарикатлъкът му обаче бил забелязан от униформените и след като спрял близо до входа на граничния пункт, бил посетен за проверка.
За карането си срещу движението шофьорът се сдоби със 150 лева глоба. Освен това бе наказан с 200 лева глоба и отнемане на книжката за половин година за това, че не се подчинил на полицейските разпореждания.
Санкционираният обжалва наказанията пред съда. На първа инстанция районните магистрати прецениха, че няма две мнения - водачът е карал в насрещното и заслужава глоба. Отмениха обаче втория акт, тъй като според тях няма никакви данни униформените да са му издавали каквито и да е нареждания, които той да не е изпълнил. Така санкцията на шофьора се стопи само до 150 лева. Решението може да се обжалва.