„Познание, което не си се осмелил да имаш“ е темата на тазгодишното издание на традиционния национален литературен конкурс, който обявиха преди дни Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и едноименното дружество. Тазгодишното мото е от „Записките“ на нобелиста по литература от периода 1942-1985 година. В конкурса могат да вземат участие ученици от 8 до 12 клас, като всяко училище може да представи до две творби от всеки жанр. А жанровете са есе, стихотворение и рисунка, както и кратък разказ „характеропис“. С разказа конкурсът се включва в рамките на друга инициатива на дружество „Канети“ - в проекта „Да продължим да пишем Слуховидецът“, в който съвременници правят словесни портрети на различни човешки характери. 
В гимназията по икономика очакват младите таланти да изпратят своите творби до 11 април на e-mail: [email protected] или на адрес Русе 7000, ул.“Борисова“ 22, ПГИУ „Елиас Канети“ Калина Пенева - за конкурса. 
Отчитането на резултатите и обявяването на призьорите в конкурса ще бъдат обявени на специална церемония в Австрийската библиотека в дружество „Елиас Канети“ на 25 април.