Съгласно китайската традиция на 8 февруари в 16:40ч. започва годината на Червената Огнена Маймуна. Ако трябва да кажем с две думи каква ще е годината на Маймуната: ще бъде незабравима и ярка – пълна с неочаквани обрати, изненади, възходи и падения. Повишена активност и енергичност, което само по себе си е благоприятно, ако не се преплитаха и други нюанси. Човек лесно може да се увлече, разчитайки на собствените си сили, а после да се окаже, че не са достатъчни да продължи. Това се отнася за всички сфери на живота. Звездите ще провокират неумереност във всичко – в любовта, в работата, в придобивките. При много хора ще възникне фалшиво чувство за всесилие и ще бъдат провокирани да предприемат необмислени стъпки. В този смисъл може дори при обикновените дела да нарасне броят на грешните решения, но като се има предвид енергията на годината, цената може да се окаже доста висока. Маймуната е неприятна пародия на човека. Тя бяга от монотонността на ежедневието и с всички сили ще се стреми да прекъсва и променя плановете, ще попълва информационното пространство с гръмки събития и невероятни факти, ще открива нови хоризонти.
Ако не искате през 2016 г. да се превърне живота ви в една непредсказуема рулетка, не трябва да забравяте да бъдете внимателни и да се опитате да прецените трезво своите възможности. В противен случай Съдбата може вместо очарователна усмивка да ви се озъби с изкривената си гримаса. Въпреки това, хората, които винаги имат чувство за мярка и умеят да управляват своите емоции, ще останат през цялата година върху коня. Именно пред тях ще се отворят големи перспективи във всички сфери на живота – в творчеството, в работата, в общуването и в любовта. Щедрата Маймуна ще ги причисли към любимците си и ще ги обсипе с всевъзможни блага и подаръци. Емоциите ще бъдат ярки и заразителни. Още една отличителна черта за годината – това е ревността във всички нейни проявления – ревност към любимия човек, съперничество с колеги или завист към чуждите достижения. Всичко това може да отрови атмосферата през цялата година. Впрочем ревността има и положителна страна. Вместо безсмислено да се измъчвате, пробвайте да използвате това чувство като стимул за собствено развитие. Такава тактика може да ви обезпечи с успех в бизнеса или любовта. И не е важно дали ще победите своите съперници и конкуренти, главното е да се движите в правилната посока – посоката към собствения успех. За да не провокирате и вие завист в околните към себе си, старайте се да не излагате своите успехи на показ, особено във финансов план. Помнете: успехът и парите обичат тишината, а не търпят шумотевицата и суетата.
Най-важното през годината на Маймуната е да не забравяте трите основни качества – чувство за мярка, трезвен ум и умение да се контролирате. Именно те ще ви отворят всички врати. И тогава звездите от хороскопа ще ви дадат сили и енергия да осъществите вашите планове.


Плъх - 11912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008
Годината на Маймуната няма да донесе никакви сериозни проблеми. Тя ще бъде достатъчно успешна във всички сфери на вашата дейност. Единственото условие е да проявите повече благоразумие и това ще ви изведе до успеха. Ако бъдете смели и енергични, то ще стигнете до професионално издигане, нова длъжност или увеличение на заплатата. Ще завоювате доверието на околните. Добро време да повишите своя авторитет. Ще ви се открият добри професионални възможности. Само бъдете предпазливи. Не е необходимо да изпадате в самосъжаление и печални мисли. Живейте си живота и му се радвайте. Това е важното! В любовта могат да се очакват невероятни приключения. Пригответе се, любовта е близо, но това повече важи за тези, които нямат партньор. Здравето ви ще се подобри и ще бъдете повечето време в добра форма. Разбира се, не се преуморявайте, давайте си повече почивка и се грижете внимателно за себе си. В края на октомври може да имате лек упадък на духа. Трябва да се научите във всичко да виждате само положителното!

Бик - 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009
Годината на Маймуната за вас ще е много благоприятна. Всички грижи и проблеми, които пренасяте от предната година, ще решите по един бърз начин и с най-малко загуби. Ако не отлагате, а се заемете с всичко това, то към средата на годината ще имате постигнати отлични резултати. Професионалната сфера ще ви донесе радост. В личния живот се надигат промени. Възможно е да се измени обектът на вашата сърдечна привързаност и да изживеете нови страстни отношения. Годината ще бъде богата на събития и ще намерите търсените отговори на много въпроси. Понякога няма да имате време даже да се замислите над нещо. Животът ще изисква от вас активни действия и решения. Все пак ще срещате от време навреме ограничения. Някои от вас ще се опитат да бягат от проблемите, но с това само ще ги задълбочават. Ако се осланяте на другите и прехвърляте върху тях своите отговорности, нищо няма да ви се получи. През 2016 година мнозина ще имат възможност да реализират за първи път своите скрити или непоказани до сега таланти.

Тигър- 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010
Годината на Маймуната ще ви донесе много изпитания. Ще се наложи да се сблъскате с проблеми, с каквито по-рано не сте се сблъсквали. Обаче вътрешните ви сили, увереността, натрупаните знания може да се окажат достатъчни, за да излезете достойно от това положение. Възможно е да имате смяна на работата с нещо по-привлекателно и доходно. Любовта ще ви поддържа, а любимият човек ще ви вдъхновява за нови подвизи. Планетите са в неутрално положение за нови любовни подвизи. Ако тръгнете в невярното направление, то пред себе си ще срещнете трудности и разочарования, но ако съумеете да направите  правилния избор, то ще бъдете щастливи. Тигрите, които са сами, може да имат съдбоносна среща, която да доведе до радикални промени в живота. Любовта ще дойде тогава, когато най-малко я очаквате. Пазете се от собствените си прояви на ревност. Ако искате да промените сферата на вашата дейност, то можете да го направите. Дава ви се професионално израстване. Към края на годината може да ви се изострят хроничните заболявания. 

Заек - 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011
Много удачна година за родените в годината на Заека. Късметът ще ви съпътства във всичко, но проблемът е да ви достигнат сили и енергия да завършите докрай започнатото. Можете да получите още в началото на годината добри предложения, на които ще ви е трудно да откажете. Възможно е все пак от някои проекти да се откажете, заради други по-важни. През пролетта ще бъдете твърде самовлюбени в себе си и ще сте си самодостатъчни. Вашите партньори трябва да проявят в този период голямо търпение. Личният живот после ще ви радва със своето постоянство. Отлично време за зачатие на дете. Случайна среща лесно може да прерасне в нещо повече. Сериозно изпитание предстои за вашето търпение. Ще бъдете изправени пред сериозен избор, от който ще зависи резултата в края на годината. Престанете да се напрягате и усмирете амбициите си. Не дразнете Маймуната с рисковани мероприятия. Бъдете последователни, търпеливи и целеустремени. Помнете, че вашето щастие е във вашите ръце. Не го разрушавайте собственоръчно. 

Дракон - 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012
Звездите сега няма да са така благосклонни, както през предходната година. Ще трябва да търсите отговорите на много принципно важни въпроси. Тъй като ще бъдете често критично настроени, то бъдете внимателни към взаимоотношенията си с другите. Ако успеете да се измъкнете грамотно от възникналите ситуации, то вие ще излезете на едно по-ново и високо равнище на живот. Внимавайте да не си навредите сами с каквото и да е - с неверни разсъждения, излишни разговори. Постоянно  възникват у вас оригинални идеи, решения за различни проекти. Не бързайте да споделяте вижданията си с другите хора. Научете се да държите езика зад зъбите си. От вашите идеи могат да се възползват за своя изгода други, а вие да чуете за това твърде късно. Още в началото на годината ще възникнат разногласия в личните ви отношения, които постепенно ще отминат така, както са се появили. Самотните от вас трудно ще поддържат жизнения си ритъм. Трудно ще излязат в подем, но не че това не е възможно. 

Змия - 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013
Годината на Маймуната ще е противоречива и нееднозначна, но ще започне с това, че ще ви бъдат предоставени множество варианти за реализация на някои от замислите ви. Благодарение на това ще изглеждате силни, изобретателни и интелектуални. Животът ви ще бъде уподобен на ходенето по летва на височина. Трябва много да внимавате, за да стигнете до поставените цели. Вие сте свикнали да ви считат за самодостатъчни и уравновесени личности, но сега ще сте склонни да залитате в различните крайности. Ако бъдете по-сдържани и не станете инициатори на грандиозни промени и събития, то вероятно годината няма да завърши лошо. Но всички опити да извършите малка революция в ума и сърцето си, ще бъдат обречени на провал, още повече без съответната подготовка. В личния живот може да понесете страдание, тъй като се занимавате с всичко друго, само не и с любимия човек. Близките и любимите ви хора могат също да ви разочароват сериозно и да се почувствате самотни. В края на годината ще се е променило съзнанието ви и ще гледате по нов начин на всичко. 

Кон- 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014
Състояние близко до щастието, така може да се охарактеризира годината на Маймуната за вас. Тя ще бъде ползотворна и резултативна. Очакват ви доста положителни моменти. Добри перспективи ще имате за подобряване на финансовото положение. Тези, които отдавна търсят любовта, най-накрая тя ще ги настигне. В личния живот изобщо ще има доста приятни сюрпризи. Силата ви ще идва от дома и семейството ви. Кариерата ще тръгне нагоре. Към средата на годината ще имате възможност да смените работата си с по-интересна и доходна, но от вас зависи. Вашата тъмна страна ще се опитва да победи светлата. Ако удържите положението, това ще бъде победа над самите себе си, най-трудната победа. Ще имате добри шансове да постигнете желаното. Разчитайте само на себе си и на своите близки, страничната помощ не винаги ще ви носи полза. Безпокойството често ще ви преследва. Все нещо ще трябва да постигате, все някого да догонвате. Бъдете внимателни към здравето си, не се отнасяйте с пренебрежение към него.

Коза-1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015
Годината на Маймуната няма да бъде съвсем безметежна за вас. Ще се сблъсквате ту с един, ту с друг проблем. Не е най-доброто време да започвате нещо ново. За предпочитане е да не си сменяте работата през тази година, освен ако не е наистина наложително. Съхранявайте всичко, което имате, и при възможност го увеличавайте. Стоически ще трябва да понасяте трудностите, но проблемите ще бъдат винаги преодолими. В личния живот ще настъпи временно затишие. Любов и внимание може да получите от тези, за които даже не сте си и помисляли. Обаче това ще оживи вашия живот и ще го направи малко по-интересен. Главното за вас е да пазите всичко, което имате, и не се поддавайте заради минутна слабост да го залагате на карта. Не се увличайте в лотарийни игри, хазарт и други подобни. Ще успеете да получите нещо, за което отдавна сте мечтали. Ще се радвате на добро самочувствие през повечето време. Здравето ще бъде значително в по-добро състояние, но това не значи, че ще може да не се грижите за него.

Маймуна- 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016
Това е несъмнено вашата година и ще се чувствате великолепно. Ще общувате много и във всяка компания ще се чувствате добре. Благодарение на вас работният колектив, в който работите, ще бъде винаги изпълнен с ентусиазъм. Ще осъществите интересни и изгодни запознанства. Понякога ще си сменяте гледната точка на виждане и възприятие на света. Може би трябва да се откажете от някои проекти, които не ви се удават да осъществите бързо. Ако вече имате партньор, то отношенията ви ще бъдат великолепни. Ще имате съвместно щастие. Ако сте все още сами, то и вие ще срещнете човека, който ще накара да бие учестено вашето сърце и да спира дъха ви. По-късно е вероятно да настъпи някакво охлаждане в чувствата. Могат да се появят нови трудности, разминаване и неразбиране един към друг. Вие сте твърде мечтателни и идеалисти и оттук идват вашите разочарования. Може да настъпи и период на съпружеска изневяра и основателна ревност. Ще бъдете в добра физическа и психическа форма до лятото, когато ще започне да намалява вашият имунитет. Възможно е да се появят проблеми с нервите или безсънието.

Петел- 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005
Маймуната е приятел с петела, обаче нищо няма да ви е дадено лесно в нейната година, но ако усърдно и дълго работите, ще можете да постигнете едни добри резултати. Ще бъдете предоставени сами на себе си. Желателно е да вземате инициативите в свои ръце и да приемате отговорностите за своите начинания. Възможно е да получите изгодно предложение за нещо. Почти във всяко мероприятие вие ще играете първата роля, ще действате според темперамента си. Някои представители на знака, които отдавна отделят труд и време, ще стигнат до триумф. Ще гледат краха на другите и ще се къпят в собствената си слава. Лесно може да станете обект на всеобща ненавист. Затова се дръжте настрана и се радвайте на успехите си само с близките си. Семейството ви ще ви дари със своята преданост и любов. Сложните ситуации ще се решават във ваша полза, понякога даже без никакво усилие от ваша страна. Нито се кланяйте на някого, нито заставайте срещу който и да е. Водете умерен живот. Здравето ще е добро. 

Куче- 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006
Годината за вас ще бъде тиха и почти незабележима. Заровени във всекидневната си работа и проблеми, може и да не усетите как тече времето край вас. Всеки нов ден ще прилича на предишния. Най-добрият вариант да извлечете полза от годината е да се посветите на семейството и дома си. Трябва да поддържате останалите. Едни ще се заемат с това, което им доставя удоволствие, а други  - ще търсят ползата. Ако се опитате да промените нещата в своя живот и стигнете до нещо хубаво, тогава ще се наслаждавате на живота, когато му дойде времето. С пълна сила ще се разкрие вашата индивидуалност. Могат да се появят някои скрити ваши таланти. Смело бъдете отворени и приемайте новото и необичайното. Престанете да стоите скрити, събирайте се с различни компании. Тъй като за вас е характерна голяма състрадателност, то преди да се хванете да помагате, най-напред разберете каква е ситуацията. Първо трябва да обръщате внимание на близките си и после на проблемите на другите, които са склонни да ги преувеличават. Положителните резултати от вашия труд обезателно ще се появят, но не веднага. Не се бойте да започвате нови дела. 

Свиня- 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007
Свинята в годината на Маймуната ще извлече от всяка ситуация максимум изгода и ползи. Ако се научите да действате в хармония с указанията на съдбата, то без съмнение ще постигнете много. Подходящо време за себеизразяване на личността ви. Докато другите внимателно обмислят плановете си и как най-добре да постъпят, вие вече ще пристъпвате към реализация и действия. Почти всичките ви начинания ще бъдат удачни. Ще можете да разчитате на приятелска подкрепа, да укрепите семейните си отношения или да създадете свое семейство, ако си нямате. В професионален план ви очакват добри успехи. Няма да ви липсват добри възможности за смяна на сферата на дейност или месторабота, ако го искате и го имате пред себе си като самоцел. В края на годината ще има с какво да се хвалите и гордеете. Дружбата ви с приятели ще стане още по-крепка, а враговете ви могат само да съжаляват, че са ви срещнали на пътя си. Със здравето шега не бива и трябва повече да се грижите за себе си.