Старши треньорът на Черно море“ /Варна/ Никола Спасов поиска втори мач с отбора на „Дунав“, научи „Утро“. Днес двата тима ще се срещнат от 14 часа на стадиона в Балчик в откриващ двубой на едноименния турнир. Спасов обаче настоява за втора среща в някои от паузите на турнира.
„На „Балчик къп“ ще играем с доста леки съперници. „Дунав“ обаче е много сериозен отбор и аз ще предложа да имаме и проверка с русенци“, казва Спасов пред сайта Петел. 
Според варненския журналист Недко Петров идеята на Спасов е да провери формата на петте си нови попълнения. Това са завърналият се в отбора от Китай бивш национал Георги Илиев, сърбинът Иван Маркович, Иван Вълчанов, бившият халф на „Локомотив“ /Сф/ Владислав Романов и дошлият през зимата от „Ботев“ /Пловдив/ централен защитник Пламен Николов.   
Офертата на Спасов идва само 24 часа след като старши треньорът на ЦСКА Христо Янев също покани „Дунав“ за контролен мач в София. „Червените“ дори обявиха официално вчера в клубния си сайт, че мачът на 14 февруари ще се играе от 14 часа на стадион „Българска армия“.
Футболистите на „Дунав“ отпътуваха вчера в 8 часа към морето, в обедните часове отседнаха във варненската база „Спортпалас“, а малко по-късно излязоха за тренировка. Старши треньорът Веселин Великов заведе във Варна 19 полеви играчи плюс тримата вратари.
„Според силата на съперниците ще дам възможност за игра на всички момчета. Важното е да се представим добре на старта срещу „Черно море“. Отборът се нуждае от самочувствие, а то идва, когато резултатите в мачовете срещу силни съперници са добри. Дали ще имаме контрола и с „Черно море“? Не знам дали графикът ще позволи и такъв мач“, заяви Великов.