Футболистите на „Дунав“ ще играят на 14 февруари контролен мач срещу ЦСКА в София, научи „Утро“. Старши треньорът на „червените“ Христо Янев се обадил по телефона на колегата си Веселин Великов и лично го помолил за уреждане на проверката. Великов веднага му предложил мачът да е в Русе заради очаквания сериозен интерес на феновете към подобен двубой, но Янев обяснил, че отборът му е на подготовка в Гърция и след завръщането си в България няма да има никакво време за пътуване към нашия град. Този мач ще е последен за ЦСКА преди старта на пролетния дял от първенството в Югозападната „В“ група.
Двубоят в София означава, че дунавци трябва да тръгнат към столицата преди последните срещи от турнира „Балчик къп 2016“. По програма мачовете за трето-четвърто и първо-второ място в турнира са насрочени за 16 февруари. Така футболистите на русенския отбор ще трябва да пътуват после веднага към морето, тъй като със сигурност ще се класират поне на второ място в своята група.
„Дунав“ и ЦСКА играха за последно на 21 декември 2014 година, когато се срещнаха в контрола на Градския стадион в Русе. Тогава „армейците“ записаха победа от 2:0 с голове на Антон Карачанаков и Аурелио Йоахим.
Онзи отбор на ЦСКА обаче няма нищо общо като състав със сегашния, тъй като отборът бе изваден от „А“ група и Христо Янев бе принуден да формира състав от изцяло млади български футболисти.