Осъжданият 7 пъти Калоян Г., на когото преди Коледа не му се размина с условна присъда за търговия с дрога, беше наказан с 2 години затвор. 
Както „Утро“ писа, 39-годишният мъж стигна до съд с обвинение за наркоразпространение, след като на 18 февруари 2015 г. бе хванат с близо 10 грама хероин за 650 лева. Преди коледните празници Калоян и прокуратурата си бяха стиснали ръцете за 3 години условно наказание с 5 години изпитателен срок и 5000 лева глоба. Съдът обаче отказа да одобри споразумението, тъй като е в разрез със закона и морала, затова предложи на Калоян да се съгласи на 2 години затвор. Мъжът сметна, че това наказание не го устройва, бил склонен да лежи най-много година. Изтъкнато бе, че той е 76% освидетелстван инвалид и има тежки заболявания, между които диабет. Освен това бил осъждан преди много време за шофиране пиян и кражби.
Делото започна отново и пред нов съдебен състав Калоян призна престъплението, в което е обвинен, и си издейства облекчена присъда. Така дилърът чу 2 години строг затвор и 5000 лева глоба, което отново му се стори твъде солено наказание.