Бродещият от ноември из Русе елен лопатар намери смъртта си на бул.“България“. Четириногото изскочило внезапно на пътя пред управляван от 40-годишен мъж  джип „Нисан“ след отбивката за КАТ в посока София и загинало на място в неизбежния сблъсък. Шофьорът не е пострадал, но по автомобила има значителни щети.
За последно дивото животно било видяно към 19.20 часа от продавачката на закуски в павилион на обръщалото на 9-а автобусна, докато бягало към бул.“България“. Наколко минути по-късно настъпил инцидентът.
Първата среща на лопатара с хора беше една ноемврийска вечер, когато бе забелязан да минава покрай „Лидл“ до зала „Дунав“ и да се насочва към блоковете по ул.“Петрохан“. Тогава сигналът бе подаден на тел.112, но необичайният скитник не бе открит. 
Сега живеещи в „Здравец Изток“ разказват, че еленът често се разхождал покрай гаражите под Международното, но не създавал никакви проблеми.
След катастрофата еленът е било прибран от държавното ловно стопанство и ще бъде предаден на екарисаж. 
Според Милен Харисанов от Държавно ловно стопанство „Дунав“ има вероятност лопатърът да е бил отглеждан от частно лице, откъдето е избягал.