Отборът на Арсенал победи Ливърпул с 2:1 у дома и по този начин се класира за четвъртфиналите на ФА Къп, където ще посрещне тима на Евертън.

Двубоят на "Емиратс" бе много драматичен, като домакините се нуждаеха от сериозна доза късмет, за да отстранят своя съперник. Само преди седмица Ливърпул унижи "артилеристите" с 5:1 на "Анфийлд", като и в този мач мърсисайдци имаха две отлични възможности за гол още до петата минута, но Даниел Стъридж пропусна и двете, останал очи в очи с Лукаш Фабиански. Лондончани се възползваха от това и откриха резултата в 16-та минута, когато Алекс Окслейд-Чембърлейн бе най-съобразителен след едно меле в наказателното поле на Брад Джоунс.

Втората част започна по подобен начин, като още в неговата 40-та секунда Фабиански спаси опасен изстрел на Луис Суарес, а в ответната атака Лукаш Подолски се възползва от добро подаване на Окслейд-Чембърлейн и удвои резултата. В 59-та минута Подолски фаулира Суарес в наказателното поле и Стивън Джерард отбеляза отсъдената дузпа, а няколко минути след това реферът Хауърд Уеб не посмя да даде втора дузпа за "червените", въпреки очевидното нарушение на Окслейд-Чембърлейн срещу Суарес. До края Стъридж пропусна още един път сам срещу вратаря, а в крайна сметка домакините удържаха преднината си и се класираха за четвъртфиналите на турнира, където ще приемат Евертън.