"Доколкото знам кръвната проба за алкохол на шофьора е отрицателна. Какви показания е дал обаче прокуратурата не съобщава. Интересното е, че е казал, че се е движел доста бързо, но това ще покаже експертизата. Аз обаче смятам, че ако автобусът се е движел с висока скорост, пораженията щяха да бъдат изключително тежки”. Tова коментира пред Нова телевизия Георги Рачев, собственик на туроператорската фирма, организирала пътуването.
Припомняме, че 43-ма българи бяха на косъм от трагедия след като автобусът, с който пътували, се преобърна на пътя край Крива паланка в Македония.
"Техният автобус получава повреда в електронната система за управление на скоростите. Водачът и шофьорът се обръщат към специализирана фирма в Скопие, която преглежда софтуера и се оказва, че новият автобус е толкова нов, че нямат подобна програма. след това е извикан нов автобус от България. 30 минути, след като става прекачването, автобусът се обръща в канавката на едно място, което въобще не предполага, че може да се случи такова нещо, тъй като пътят е прав”, обясни още Рачев.