Вземане на незабавни мерки за забраняване на преминаването по въжения мост над Янтра в ценовското село Беляново, защото той е опасен за живота и здравето на хората, е разпоредила на кмета на Ценово Апелативната прокуратура във Велико Търново. 
Проверката на съоръженията дойде по разпореждане на Върховната административна прокуратура. Инспекциите са извършени съвместно с представители на Окръжна прокуратура и кметовете на общините, където има въжени мостове.
В Русенска област действат две такива съоръжения, като за опасно е определено това в Беляново. Според констатациите на проверяващите дървената обшивка на моста е прогнила, носимоспособността й е отслабена, а освен това има ръжда и заварките на места са скъсани. Въпреки лошото му състояние мостът ежедневно се ползва от живеещите в селата на двата бряга на реката.
Преди време общинската управа поиска отпускане на средства за ремонт на моста, но финансиране и до днес няма. Затова прокуратурата е разпоредила на кмета на Ценово незабавно да осигури безопасността на хората, като затвори моста, преди да е станал някой инцидент. Според проверяващите трябва да бъдат поставени прегради и предупредителни табели, които да забранят на хората да преминават по него.