Баскетболистките на „Дунав 8806“ победиха „Нефтохимик“ с 96:77 /32:20, 32:26, 13:17, 19:14/ в мач на отборите от първата петица на първенството в „А“ група. Залогът в двубоя между вечните съперници за всички трофеи в България този път бе кой ще се укрепи на третото място във временното класиране. Дунавки успяха да надделеят над бургазлийки за втори път в рамките на по-малко от двайсетина дни и така взеха аванс от още една стъпка.
Русенският отбор изигра много хубаво първо полувреме. Тонусът бе даден от Виолина Кочева, която записа невероятни първи 20 минути с бързи пробиви, стрелби, асистенции, активно участие в организацията на атаките. Сериозно вървеше и далечната стрелба на Александра Катич. С по 32 точки в актива си във всяка част „Дунав 8806“ се оттегли на почивка при 64:46.
Отборът се поразколеба през второто полувреме. Остана и леко съмнение, че поотпадна физически. Първо, Зорница Костова въобще не излезе на паркета, защото получи контузия. Травма сполетя и Кочева, която бе принудена да седне на пейката. Ритъмът в играта се позагуби и „Нефтохимик“ се опита да тръгне към почти безнадежден прелом. Всичко, което направиха гостенките обаче, бе относително почетна загуба в сравнение с погрома на 17 януари, когато отстъпиха със 70:113!
Една от атракциите в мача бе далечната стрелба на Александра Катич. Тя бе точна 4 пъти при 4-те си стрелби за 3 точки. Фината и слабичка сръбкиня вече не бе толкова ефикасна, когато силите я понапуснаха. Освен това на няколко пъти взе символично участие в защита. Зрителите обаче оцениха усилията й, а  в един от секторите с най-запалени фенове бе издигнато сръбко знаме в нейна чест. 
Следващият двубой на „Дунав 8806“ ще е като гост на „Хасково“ /6 февруари/. Дунавки все още нямат победа срещу хасковлийки в тазгодишната кампания на първенството. Феновете на баскетбола в Русе пък ще могат да видят отбора си чак на 18 март, когато „сините феи“ ще бъдат домакини на „Берое“.
„Дунав 8806“: Брандън 17, Катич 18, Кочева 17, Димитрова 12, Костова 3 /Шаренкапова 19, Степанович 10, Коева, Илиева, Крачолова/.
„Нефтохимик“: Самбурска 22, Мазниченко 21, Баич 4, Желязкова, Митева 6 /Костова 15, Йовчева 9, Динева/.