Община Русе се е ангажирала с активна реклама на три местни изби, предлагащи възможности за винен туризъм. Това съобщи за “Утро” Красимир Иванчев, председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе. 
Именно браншовата организация е внесла в Консултативния съвет по туризъм предложението да се акцентира и на тези възможности, които бизнесът предлага отдавна, но досега остават встрани от фокуса на вниманието. Вече е гласуван и бюджет за промотиране на винения туризъм в размер на 5000 лева. С тях ще бъдат изработени рекламни материали, които присъстват на всички международни изложения, в които Община Русе ще участва тази година. Специално внимание на местните изби ще бъде обърнато и на предстоящото регионално изложение “Уикенд туризъм 2016”. 
Производители като “Винарски съюз Нисово” (“Изба Райнов”), “Седем поколения”, “Винарска къща Русе” (“Левента”), от години предлагат винен туризъм, но си търсят клиенти всеки самостоятелно. Една обща рекламна кампания ще бъде от полза и за тях и за целия регион, обясни идеята Красимир Иванчев. Според него към промотирането на винения туризъм в областта вече проявяват интерес и местните туроператори. Съвсем скоро те ще разполагат с типови оферти, включващи винени дегустации плюс обяд или вечеря, които биха представлявали интерес за туристически групи или индивидуални ценители на хубавите вина, които посещават региона.