Заради адвокатска ангажираност дело за източени над 52 000 лева от Европейския съюз ще стои на кота нула 3 месеца. Обвинен за неправомерно получените пари е 38-годишният Мартин К., който с лъжливи документи успял да спечели обществена поръчка за развитие на туризма в Борово. Твърди се, че в подадените декларации той представил неверни сведения, с което управляваната от него „Техгруп“ ЕООД успяла да се впише в изискванията и да спечели доставката на народни носии, музикални инструменти и аудио-визуално оборудване.  
Делото се очакваше да стартира на 20 януари, но ден по-рано Мартин решил да освободи досегашния си адвокат и да наеме друг. Новият му защитник Борислав Българинов обаче беше болен и не дойде в съдебна зала. Затова стартът на процеса се отложи за 2 февруари, когато адвокатът отново липсваше. Този път причина беше ангажираността му в Окръжния съд в Силистра, която била планирана още през декември.
По предложение на прокуратурата състав на Русенския окръжен съд задължи заетия защитник да предостави доказателства, които да подкрепят тезата му, че е бил на дело в Силистра. В противен случай заслужава да бъде санкциониран, тъй като изплуват съмнения за злоупотреба с права. Освен това съдът ще изиска да бъде изведена и причина защо планирана още от декември ангажираност не е съобщена предварително, за да не се стига до свикване на безсмислени заседания. И тъй като адвокатът е посочил само една свободна дата, на която може да присъства, макар и след близо 2 месеца, съдът отложи делото за 21 март. За по-сигурно за тогава защитникът ще бъде призован по 4 начина - на два известни адреса в София и Русе, чрез Русенската адвокатска колегия, в която членува, и по телефона.