Три седмици след задържането му, килията отесня на 36-годишния осъждан 17 пъти рецидивист Марин Георгиев и той поиска от Окръжния съд да го пусне от ареста. Обещанията през сълзи, че няма да допуска 19-а грешка в живота си, заради която да седне на подсъдимата скамейка, обаче не трогнаха магистратите. Вместо това те прецениха, че единственото адекватно място, на което трябва да чака присъда, е задържане под стража. Мярката за неотклонение обаче може да се обжалва.
Марин бе задържан за постоянно в ареста на 15 януари, след като 4 дена по-рано ограби мъж в Средна кула. Малко след 23 часа на ул.“Колю Фичето“ жертвата била коварно нападната в гръб и повалена на земята след удар в тила. От вътрешния джоб на якето на 56-годишния нападнат бяха откраднати два мобилни телефона и 10 лева.
Първоначално Марин заяви, че бил пиян до безпаметност и затова направил белята, като се закле, че повече алкохол няма да близва. Втората му версия, която прокара вчера, бе, че потърсил пари по престъпен начин заради болната си жена и дъщеря, които имали нужда от хапчета. Заради тежкото здравословно състояние на детето си и претърпяната операция на любимата си, рецидивистът поиска от съда да бъде пуснат под домашен арест или подписка. Самият Марин заяви, че на 21 август излязъл за последно от затвора и започнал да работи на частно, за да изхранва семейството си. А сега, като бил в ареста, нямало кой да се грижи за трите му деца, които още не е припознал като собствени, и жена. Жалбата му обаче на този етап не мина.