Десетки преподаватели в СОУ за европейски езици вчера отново дойдоха в Административния съд, където се гледа делото, заведено по жалба на майка на седмокласник, оспорваща наказанието „забележка“ на сина си. Поради това, че в момента ученици и учители са в междусрочна ваканция, присъствието на педагозите бе значително по-масово отпреди седмица. 
Вчера при закрити врати бе гледан запис от класната стая, където ученици от 7 клас са играли на модерната в момента игра „паркур“, при което е счупен чин. Поискано било да бъде представен и по-дълъг и по-подробен запис от класната стая.
Надявам се охранителната фирма да го пази, все пак мина доста време, каза след съдебното заседание директорката на училището Добромира Николова, която е ответник по делото. Тя не скри изненадата си, че едва вчера по време на заседанието се поставя въпросът за по-дълъг запис. 
Учители пък бяха възмутени от язвителната според тях забележка на адвокатите на майката, с която им било предложено следващия път вместо да ги организират да идват в съда, просто да се разходят.
Ние сме достатъчно зрели и интелигентни хора и сами можем да се „организираме“, особено когато става дума за нещо важно, което може да се случи на всеки колега в училище, коментираха преподаватели. 
Делото ще се гледа отново на 15 февруари.