Христо Христов от „Джамбо“ /Русе/ се пребори за сребърен медал на държавното първенство по стрелба с лък за мъже в Казанлък. На финала в дисциплината рекърв Христо се надстрелва с брат си Явор Христов, който се състезава вече за „Динамикс“ /Силистра/. Титлата бе спечелена от по-големия и опитен брат Явор.
Другият стрелец на „Джамбо“ Йордан Джамбазов се класира 9-и, а съотборниците му Мирослав Мирчев, Любомир Христов и Момчил Цанев разделиха 17-о място.
„Джамбо“ спечели злато при жените - Лилия Божанова победи във финала на рекърв Добромира Данаилова от „Йотов Арчери Академи“. Интересното е, че Божанова засенчи националката и участничка в олимпийски игри Пламена Миткина от Силистра, която остана едва четвърта.
Преслав Чолаков се класира четвърти при младежите на рекърв, а Живко Жеков зае пето на компаунд при мъжете. Петко Бойчев и соченият за фаворит в компаунда Виктор Петров разделиха 9-а позиция.
Състезанието за Петров всъщност се превърна в кошмар. Националът получи фрактура на ръката си и така не можа да пусне всички изстрели.
Малвина Цолова зае шесто място на компаунд при жените.
Русенските тимове при мъжете се класираха четвърти в отборното състезание на рекърв и компаунд, но повече не можеше да се очаква предвид тежката травма на Петров. Болки в рамото след стара операция получи и Йордан Джамбазов, който също не бе пълноценен до последния изстрел.