27-годишният Юлиян П. направи пълни самопризнания, че е подмамил пенсионер от Борово, че ще изтъргува животните му. Заради признатата вина и изразеното съжаление младият далавераджия се сдоби с облекчена присъда.
Случаят е от март 2014 година, когато Юлиян заблудил възрастен мъж, че ще му плати за двете телета и двете агнета, които предварително натоварил. Впрочем с това младежът си изкарвал прехраната - търгувал с домашни животни, които купувал от частни стопани и ги препродавал. Докато обикалял села и градове, Юлиян разбрал, че пенсионерът има животни за продан и успял да го убеди да му ги хариже с уговорката, че по-нататък ще му даде 900 лева за тях. Само че това „по-нататък“ така и не дошло.
Заради измамата Юлиян се изправи пред състав на Беленския районен съд, където призна за погазването на закона и се сдоби с 8 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок. Осъден бе и да плати 850 лева на подмамения пенсионер - на толкова са били оценени четирите агнета и телета. Присъдата е на първа инстанция.