Поредно признание натрупа в колекцията си параолимпиецът от Глоджево Ружди Ружди. 24-годишният упорит младеж бе отличен за най-добър спортист с увреждания на България по време на церемонията „Нощта на шампионите“ в неделя вечерта. Събитието бе организирано съвместно от Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор, които наградиха с премии за общо 200 000 лева изявените спортисти на България.
Ружди си тръгна с чек на стойност 10 000 лева за големите успехи, извоювани през 2015 година. Отличен бе и неговият треньор Радостин Тодоров, който бе награден с 5000 лева.  
24-годишният спортист запомни изминалата година с блестящото си представяне на световното първенство в Доха. В края на октомври той стана световен шампион в тласкането на гюле, като постави рекорд с постижение от 11.81 метра.
Месец преди това талантът от Глоджево успя да изтласка 11.80 метра и да спечели от раз златен медал по време на участието си на Световните игри на Международната федерация на спортисти с ампутации и инвалидни колички в Сочи.