Николинка Мянкова е новият-стар председател на Русенската адвокатска колегия, след като доверие й гласуваха 130 адвокати от общо 182 участвали във вота. 
Първоначално за ръководния пост Мянкова имаше петима съперници - Екатерина Заякова, Валентин Вълков, Светлин Коларов, Пламен Георгиев и Ангел Стефанов. Те бяха номинирани от свои колеги. Вот на доверие получи и Светослав Михов, който също бе издигнат за кандидат-председател, но той не се включи в надпреварата, тъй като няма натрупан необходимия по правилата юридически стаж. Трима от номинираните си направиха самоотвод и така борбата беше между Николинка Мянкова, Валентин Вълков и Пламен Георгиев.
След изборите, които се проведоха в събота и неделя по време на общото годишно-отчетно изборно събрание, стана ясно, че за председател са гласували общо 182 души, от които има пусната една недействителна бюлетина. Подкрепа за Мянкова са дали 130 адвокати, за Георгиев - 27, а за Вълков - 24 членове на колегията. 
Така очаквано и без изненади Мянкова започна четвърти управленски мандат, като между втория и третия имаше пауза заради ограничението ръководният пост да се заема повече от два последователни пъти.
За председател на Дисциплинарния съд с голяма подкрепа бе избран адвокат Иван Василев.
Впечатление прави, че в изборите се включиха едва 182 юристи - около половината членове на Адвокатската колегия, която наброява 358 души.
С определянето на ръководството обаче изборите не приключиха. На 7 февруари в офиса на Русенската адвокатска колегия ще се проведе балотаж, на който ще бъдат гласувани членовете на Адвокатския съвет, на Контролния съвет, на Дисциплинарния съвет. Ще бъдат избрани и делегати в Общото събрание в страната.