С по пет години затвор при първоначален общ режим Апелативният съд във Велико Търново наказа бившия общинар във Варна и кандидат-депутат от „България без цензура“ Ивайло Костов и русенския бизнесмен Камен Георгиев. Ефективните им присъди дойдоха след обръщане на внимание от Върховния касационен съд, че двамата изнудвачи няма как да бъдат условно наказани и трябва да влязат зад решетките. Според върховните съдии затвор заслужават и младежите Илиян Богданов и Георги Нейчев, но тъй като прокуратурата се е отказала да им иска ефективно наказание, няма как съдът самостоятелно да ги вкара на топло. Освен четиримата мъже в рекетьорската схема, в която жертва бе собственикът на русенската верига магазини „Щастливото бебе“ Петър Петров, пръст има и една дама - бившата любима на Камен Десислава Иванова, както и известният в тв предаванията екстрасенс Божидар Караджов. Всички стигнаха до съд след обвинения, че са изнудвали бизнесмена първоначално за 200 000 лева, а след това за още 60 000 евро. В противен случай го грозял арест и разследване от прокуратурата. Рекетьорите дори инсценирали телефонните разговори с прокурори от Варна, както и полицейска акция с цел да го стреснат и убедят какво го чака.
Впрочем бившата двойка Десислава и Камен били в приятелски отношения със семейството на бъдещата си жертва. Знаели, че Петров имал проблеми с данъчните и плащал солени актове. А от там направили връзката, че явно бизнесменът е добре подплатен финансово, щом глобите с няколко нули не го притеснявали. И решили да го изнудят, за да спечелят някой лев за себе си. Юристът Костов ги подпомогнал с правни съвети. Постепенно в измамата се включил и екстрасенсът Караджов, който заедно с Костов имал централна роля. Общинарят влязъл в образа на измислен прокурор от Варна Георги Василев, който трябвало да съобщи на Петров, че срещу него започва дело за пране на пари. Караджов пък се представял за бившия окръжен прокурор на Варна Лъчезар Добрилов, който можел да отърве бизнесмена от тежките обвинения, въпреки че от години бил покойник. 
Алчната игра от пролетта на 2012 година имала за цел да подхранва страха на Петрови, че цялото семейство е следено и подслушвано, че всичко се знае за тях, че ще бъдат арестувани и отведени с белезници във Варна и че с тях ще се разправя комисията Кушлев и ще им вземат имуществото, посочи в мотивите си Апелативният съд.
В резултат на успешно реализираната измама шестимата получили на два транша общо 200 000 лева от Петров, но това не ги задоволило и решили, че могат да му отскубнат още пари. Този път насочили и заплахи срещу дъщеря му като намеквали, че знаят, че тя пуши марихуана и могат да й подхвърлят наркотици. Ако не искал да се стига дотам, трябвало да плати 60 000 евро. Последвали телефонни съобщения, че „се задава дъжд, а Петров се разхождал без чадър“, след което стреснатият бизнесмен написал „че събира пари за чадър“.  
През това време обаче адвокатка от Габрово обяснила на изнудвания, че такива прокурори няма и че той е жертва на коварен план. Подадени били сигнали и покрай започнатото досъдебно производство рекетьорите били подслушвани със СРС-та. Покрай предаването на 60 000 евро се намесили реални полицаи - те наредили седем пачки с различни купюри, като три от тях били от нарязана хартия с размери на банкноти като само от външните страни са било поставено истинско евро. Богданов и Нейчев пък изиграли ролята на полицаи, спрели автомобила, в който се е возело семейство Петрови и инсценирали обиск. Нейчев имал и задачата да представлява прокурора Добрилов, от чието име получил пакета с пачките евро. 
И шестимата получиха условни присъди на 1 април 2014 година от състав на Русенския окръжен съд. Наказанията бяха потвърдени на втора инстанция във Велико Търново през януари 2015 година, но половин година по-късно ВКС сметна, че поне двама от рекетьорската схема трябва да влязат в затвора. Затова върна делото обратно на апелативно ниво. А съдиите във Велико Търново нямаше как да не се съобразят с указанията на върховните си колеги и осъдиха Костов и Георгиев на по 5 години затвор и съответно 6000 и 5000 лева глоба. Увеличените присъди обаче могат отново да се обжалват пред ВКС. Десислава остана с 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок и 5000 лева глоба, а Илиян и Георги - бяха наказани с 2 години и половина условно с изпитателен срок от 5 години, както и 5000 лева глоба. Най-леко се размина екстрасенсът и бивш кандидат за общински съветник в Русе Божидар Караджов - с 2 години условно и 5 години изпитателен срок, конфискация на 1/6 от пежото си и 1/6 от дворно място във Варна, както и 5000 лева глоба.