Кражба на лекотоварен автомобил и участието му в катастрофа разследват служители на Второ РПУ. По случая е задържан 24-годишен мъж.
В неделя в 8.30 часа на тел.112 бил подаден сигнал от мъж в Николово за извършена 15 минути преди това пред дома му кражба на жълтото му „Рено Канго“ с великотърновска регистрация. Малко преди изчезването на автомобила млад мъж попитал майката на собственика дали реното ще пътува до Силистра и минути след отрицателния отговор била установена липсата на колата.
Същия ден около 20.15 часа вечерта служител от разследващото случая Второ РУ забелязал на път за вкъщи в квартал „Родина“ номера на издирваното рено. Обадил се на колегите си в управлението и тръгнал с колата си след автомобила. Реното спряло до ОУ „Тома Кърджиев“. Служителят казал на колегите си къде е колата и отишъл при нея. В това време патрулката пристигнала и задържала водача - 24-годишния В.И. от Силистренско, който карал с над 2 промила алкохол. 
Шофьорът е вкаран в ареста за 24 часа. С него се работи за изясняване дали е направил катастрофа на кръстовището „Тича“-“Петрохан“, в която според получен сигнал е участвало „Рено Канго“, което отпрашило, но част от цифрите на номера ме отговаряли на регистрацията на откраднатата кола.