Бременно в деветия месец 14-годишно момиче скочи от четвъртия етаж в Акушеро-гинекологичния комплекс около 8.30 часа вчера, но имаше невероятния късмет да се размине само със счупена ръка и да роди здраво бебе. В момента новороденото момченце е в Неонатология, а невръстната му майка е в реанимацията.  
Инцидентът бе потвърден от началника на АГ комплекса д-р Георги Хубчев, чийто екип е изродил бебето.
С колегата д-р Дилян Велков се подготвяхме за операция на друга родилка, когато пред прозореца ни на козирката падна тяло на бременно момиче. Веднага го издърпахме в операционната и го подложихме на щателен преглед, който показа, че има само счупена ръка. След като обездвижихме крайника, направихме спешна операция и извадихме чрез секцио здраво момченце с тегло 2.200 кг. Бебето и майката са добре, обясни д-р Хубчев.
Преди упойката двамата лекари попитали циганчето защо е скочило от стаята на четвъртия етаж, а то отговорило, че искало да си ходи, но персоналът в Патологичното отделение не го пускал и затова решило да скочи през прозореца и да се прибере.
Това е най-младата родилка за тази година в АГ комплекса, посочи д-р Хубчев. За миналата година осем момичета под 16 години са родили бебета в Русе, като най-малкото отново било на 14 години.