Борците на „Юнак“ /Русе/ спечелиха няколко медала на международния турнир „Дан Колов-Никола Петров“, а Борислав Новачков стигна до схватка за златото. 
Георги Вангелов завоюва бронз на 57 килограма. Важен за него бе двубоят с Владимир Дубов, тъй като и двамата са кандидати за титулярно място и евентуална олимпийска квота. Дубов обаче разгроми младия Вангелов с технически туш.
Мирослав Киров /74 килограма/ победи в малкия финал Педро Сото Рико от Пуерто Рико с 11:0 и също стана бронзов медалист. В другия мач за бронза в тази категория Георги Иванов отстъпи пред узбека Рашид Курбанов с 0:2.
Крум Чучуров спечели бронзов медал на 61 килограма.
Зрителите очакваха с голям интерес какво ще се случи при жените в категория до 63 килограма. Възпитаничката на русенската школа Тайбе Юсеин достигна с лекота до финала след технически туш срещу туркинята Езги и след туш срещу Елина Васева от „Юнак“ /Рс/. Тайбе обаче позволи да бъде туширана сензационно на финала от украинката Юлия Ткач при резултата 6:6. Така тя трябваше да се примири с второто място. Васева остана с бронз.
Борислав Новачков, за когото писахме вече, че живее и тренира в САЩ, но на българска земя се бори за „Юнак“, стартира с технически туш от 10:0 срещу алжиреца Аит Амтар. После Борислав срази с 5:0 световния вицешампион от Лас Вегас 2015 Батболт Номин от Монголия, а на полуфинала развенча с технически туш и македонеца Деян Митров. Финалната схватка на Новачков срещу пуерториканеца и медалист от световни първенства Франклин Гомес се състоя късно вчера. 
В една от паузите на турнира спортният министър Красен Кралев награди президента на федерацията Валентин Йорданов с почетния знак на министерството.