Събрани с благотворителни продажби на домашно приготвени закуски и напитки пари обзаведоха с нови столове и климатик компютърен кабинет в МГ „Баба Тонка“.
Когато учениците ме попитаха може ли да продават закуски, приготвени от родителите им, за да съберат пари за нови столове в компютърния кабинет, аз отговорих „да“. След това забравих. Когато ми казаха, че столовете и климатикът са осигурени, се изненадах. Когато ученици ми казаха, че акцията продължава, защото в другия кабинет няма климатик, реших да споделя тази добра новина, казва директорът на гимназията Митко Кунчев.
Идеята за вкусния базар с идеална цел е на  дванайсетокласниците Петър Тодоров и Борислав Славчев. Тя намира добър прием и по инициатива на седмокласниците Валентино Кожухаров и Йоан Димитров в седмиците преди Коледа различни ученици зареждат щанда с приготвени у дома сладки, соленки и топли напитки. Бързо се прави график, приемат се условия за асортимента и се създава тематична група във Фейсбук. Така работата тръгва стройно и до Коледа се събират 914 лева, а до края на първия учебен срок - още 760.
За нас беше едновременно забавно и полезно, тъй като всички ученици се включиха и се надяваме да продължат и развият нашата инициатива за благотворителни „вкусни“ базари, казва Петър Тодоров от 12 Б клас. Това беше чудесен вариант от една страна да помогнем на училището си, а от друга да похапнем домашна храна и да е забавно самото й рекламиране, допълва Александър Борисов от същия клас.
Дванайсетокласниците са единодушни, че идеята им нямаше да има този успех без ентусиазма и старанието на Валентино Кожухаров и Йоан Димитров от 7 клас, които участват активно и във втората акция.