Четирима млади грабители се сдобиха с окончателни присъди след шест брутални грабежа, извършени за няколко дни.
В повечето от случаите те спирали жертвите си на улицата под претекст, че искали по една цигара. Секунди по-късно обаче дружинката впрягала боксьорските умения, трупани в залата, след което жертвите отнасяли крошета и се разделяли с по-апетитните си вещи.
Тийнейджърите се вихрили между 1 юни и 6 септември 2014 година. Първият нападнат мъж спрели до „Лидл“ в кв.“Здравец“, за да му поискат цигара, но секунда по-късно той вече бил пребит. Дръпнали му чантата, ударили му още няколко юмрука и ритника и побягнали. Дружинката стигнала до кръговото в района на Млечна кухня, където фиксирала втората си цел. Нападнали човека и започнали да го бият, но случаен шофьор спрял и стреснал младите престъпници, които побегнали с празни ръце.
Серията продължила на 10 юли, когато на кръстовището на ул.“Доростол“ с ул.“Битоля“ приближили и обградили минувач. И той отнесъл удари и се разделил с чантата си. Три дена по-късно, докато се разхождали в Парка на младежта, тийнейджърите спрели мъж отново под претекст да му поискат цигара, след което го ударили силно в лицето. Нападнатият побягнал, но край Музея на транспорта бил настигнат, отнесъл побой, при който му откъснали златния ланец от врата, взели му мобилния телефон и портмонето. Това бил и най-големият удар на престъпната банда, при който откраднали пари и вещи за над 860 лева.
На 23 юли част от компанията спряла минувач в кв.“Чародейка“ и докато го питат колко е часът, човекът отнесъл юмруци в главата и се разделил с чантата си. На 6 септември групичката финишира с грабеж в същия квартал.
Общата стойност на отмъкнатите със сила и грубост вещи е малко над 1400 лева. За стореното най-сурово бе наказан непълнолетният А.В., който съдът прати за 2 години в затвора. Причината - след грабежите той е натрупал две присъди за побой и избиване на зъби. Ученикът О.Й. пък ще трябва да изтърпи 2 години и 4 месеца в поправителен дом. Грабителят, който участвал само в едно от нападенията, бе наказан с 1 година и 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Съдът го застави и вечер да си стои вкъщи, като изрично му забрани да излиза от 22 до 6.30 часа за срок от 1 година. Четвъртият в групичката също получи забрана да се мотае нощем по улици и заведения, както и 1 година условно с 3 години изпитателен срок. 
Присъдите бяха обжалвани като защитата на грабителите заяви, че те са твърде сурово наказание и заслужават по-леки наказания. Съдиите на втора инстанция обаче сметнаха, че това не е така и потвърдиха окончателно първоначалните присъди на младите престъпници.