Санкциониран покрай нелепа ситуация водач докрай оспори глобата си за това, че не спрял, след като блъснал изпуснато от стопанина си куче, а продължил по пътя си. Заради това той остана без книжка за 1 месец и бе глобен със 70 лева, които Районният съд на първа инстанция намали на 50 лева. 
Случаят е от 13 май 2015 година, когато около 13.30 часа шофьорът се движел по ул.“Борисова“. В същото време между блоковете край Централна гара стопанин разхождал своя курцхаар. В един момент нашийникът на четириногото се разхлабил, то изхлузило главата си, побегнало към оживената улица, а стопанинът му го изгубил от поглед. В този момент чул силен шум, излязъл на улицата и видял любимеца си да лежи до бордюра с видими наранявания. Шофьор, свидетел на инцидента, спрял и разказал, че е видял „Ситроен С4“ да блъска четириногото. Малко по-късно то починало, а разстроеният стопанин тръгнал да издирва колата, която го е блъснала. Открил я, след което пуснал жалба в полицията. Шофьорът не отрекъл, че бутнал кучето и счупил халогена си, но не сметнал за необходимо да спре или да предприеме нещо.
Пред административните магистрати шофьорът продължи да оспорва вината си, като посочи, че инцидентът е резултат от възникнала опасна ситуация, предизвикана от собственика на кучето, което било пуснато да се разхожда без каишка. Освен това той не спрял, тъй като возел дъщеря си, а тя не се чувствала никак добре и искал час по-скоро да я прибере вкъщи. Административният съд обаче обърна внимание, че тази версия досега не е била лансирана и е изникнала в последния момент. Окончателното решение на магистратите е шофьорът да се раздели с книжката си за месец и да плати 50 лева глоба.