Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще гостуват днес на „Берое“ за мач от първата петица на първенството в „А“ група. Двубоят в зала „Общинска“ на Стара Загора ще започне в 17.30 часа. Другата среща от кръга е „Нефтохимик“-“Хасково“.
„Дунав 8806“ записа две победи срещу „Берое“ в първия етап на шампионата. „Сините феи“ разгромиха беройки на 17 октомври миналата година в Русе с 86:58, а на 13 декември спечелиха с 81:72 и мача си в Стара Загора. В тези двубои обаче „Берое“ игра само с една чужденка - Йована Джорджевич. После тимът бе подсилен с американките Сътън, Рийд и Монтгомъри, което означава най-малкото, че домакините на двубоя днес със сигурност са доста по-солиден състав. Освен това беройки победиха преди 3 дни тима на „Нефтохимик“ в първи мач от баражите за купата на България - 73:63.
Съдии на мача в Стара Загора ще са Венцислав Великов, Светлана Стоянова и Младен Субашиев. 
И, внимание! Комисар ще е Любомир Амиорков! Той не смее да припари в Русе вече повече от година, след като очерни злостно клуба в доклад след мач с „Нефтохимик“ през декември 2014-а. Тогава „Дунав 8806“ бе глобен сурово и наказан да играе пред празни трибуни следващия си двубой с „Хасково“.
 Президентът на русенския клуб Красимир Трифонов също бе глобен, защото каза ребром на Амиорков, че е „неподготвен и некомпетентен“. Трифонов се позова на публично известни резултати от предсезонен изпит за комисари, при който най-високият български баскетболист за всички времена направо се изложил с цели 8 грешки! И то в тест! Но го допуснали да комисарства заради липсата на достатъчно „тесни специалисти“. 
И ето го сега Амиорков на мач в Стара Загора с участието на „Дунав 8806“!