Луксозните мерцедеси на двама братя бяха запалени в кв.“Чародейка“. Подпалвачите са залели със запалителна течност и предницата на мерцедеса на починалия им баща, но подхвърлената борина изгаснала и не успяла да запали колата. В пожара обаче е пострадал паркиран до едната лимузина старичък фолксваген.
Огънят е тръгнал едновременно от паркираните на различни места пред бл.206 мерцедеси „S 320“ и „S 400“. Съседи чули пукане на стъкла и като погледнали от терасите си, видели горящите предници на двете коли. 
След подаден сигнал на тел.112 в 3.30 часа на място са пристигнали огнеборци от Първа пожарна служба и екип от Второ РПУ. Пожарите са локализирани с 1 тон вода, като са спасени фолксвагенът и купетата на мерцедесите. Двигателите и предните им гуми обаче са унищожени.
Двамата братя от известна ромска фамилия в момента са в Западна Европа. Според данни от разследването целта е била колите да бъдат унищожени. Тепърва ще се изяснява дали атентатът е отмъщение или напомняне за неуредени сметки.