Година и половина без шофьорска книжка е твърде тежка и несправедлива присъда за пенсионер, който след обилен гуляй с ракия седнал зад волана на своя „Сеат Ибиза“. Това решиха окончателно окръжните съдии и намалиха на 9 месеца срока, през който възрастният мъж ще бъде обикновен пешеходец.
Пенсионерът с 42-годишен стаж зад волана бе засечен около 20.20 часа на 7 ноември 2015 година в Ряхово, когато след запой се качил да кара. На пътните полицаи обаче направило впечатление, че колата се движи съмнително бавно, а и криволичи, затова я спрели за проверка. А след като шофьорът лъхал на алкохол картинката се избистрила. Тест на място показал 2.94 промила, а кръвна проба така и не била направена, защото пенсионерът не отишъл в болницата. 
За опасната си авантюра заловеният направи самопризнания и получи намалена присъда. На първа инстанция Районният съд го наказа с 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок, 300 лева глоба и година и половина без право да шофира. Той обаче обжалва присъдата и получи по-леко наказание.