27-годишен мъж без книжка предизвика тежка катастрофа, след която петима души бяха откарани в болницата.
Инцидентът е станал малко след 15 часа на пет километра от разклона за Бъзън в посока Разград. „Мерцедес 220 Д“, пътуващ към от Цар Калоян, навлязъл в насрещното движение и блъснал челно русенско „Деу Матиз“. От удара немската кола се е обърнала на лявата си страна в нивата, деуто се завъртяло на 180 градуса и е спряло обратно на движението в дясното платно.
Най-тежко е пострадал водачът на корейската кола, който е с рана на главата. Единият от двамата му сина на 9 и 13 години, пътували с него, е със счупено рано, а другият - с рана на крака. С леки рани на краката и гърдите е 27-годишният шофьор на мерцедеса, а пътуващата с него братовчедка е без наранявания и е отказала да остане под наблюдение в болницата.
„Не видях как стана ударът. Брат ми няма книжка, но въпреки това е тръгнал да ме вземе от училище за предстоящата ваканция. Повече нищо не искам да кажа, дано другите пострадали се оправят“, каза пред „Утро“ братът на Али, водача на мерцедеса. Той е ученик в Спортното училище в Русе, а заедно с него на пътя остана другата братовчедка от компанията, която също не е пострадала.