Представители на фирмата „HIT“, която се занимава основно с монтаж на електричесто осветление по стадиони и други спортни съоръжения, се срещна със зам.-кмета на Русе Иван Григоров, научи „Утро“. Григоров потвърди вчера, че такава среща се състояла преди няколко дни.
„Това беше една опознавателна среща. Хората дойдоха и представиха визитка на фирмата си предвид нашия интерес за монтаж на ел. осветление на Градския стадион. Тази фирма е направила всичко по осветлението на базата в Разград - от „Лудогорец Арена“ до помощните терени. Сега работи на стадион „Лаута“ в Пловдив. Другият й ангажимент е „Юрий Гагарин“ във Варна“, разказа Иван Григоров пред „Утро“.
Пратениците на „HIT“ разгледали Градския стадион, за да се запознаят с характеристиките на терена. 
„Разбира се, ние поискахме да ни направят сметка! В предварителен разговор се разбрахме осветлението на нашия стадион да бъде 1400 лукса, които отговарят на Клас 4. Това е стандарт за мачове в евротурнири. Тепърва предстоят други стъпки, като началната е официално проектиране. Нашата идея е работите да тръгнат, да вървят плавно и в синхрон със заложените други задачи за реновиране на терена, поставянето на дренажи и т. н.“, обясни зам.-кметът.
Електрическото осветление на Градския стадион е отколешна мечта на феновете в Русе. Малцина сигурно помнят, но подобно оборудване бе докарано в Русе в началото на 80-те години. След като никой тогава не си мръдна пръста и железарията започна да ръждясва, елементите бяха извозени до Горна Оряховица, където бяха използвани за осветление на тамошния стадион.