Дълбочината на синьото и мъдростта на зеленото преплита в своите живописни вселени Галина Миланова. В световете, които рисува в картините си, тя вплита приглушени багри и космически енергии, изобразени върху платното като цветни стихии.  
Актрисата, която русенци добре помнят от удивителните й роли на сцената на театър „Сава Огнянов“, снощи откри своя изложба живопис във фоайето на Доходното здание. И успя да изненада свои приятели и почитатели, които установиха, че и в рисуването тя е също толкова добра, колкото и в актьорското майсторство. Специален бенефисен афиш е изработила художничката Виолета Радкова, в който е колажирала снимки на Галина Миланова от нейните 21 русенски театрални години. 
Експозицията поставя началото на арт салона „Любов и вино“, който организира за втори път общинското предприятие „Русе арт“ в партньорство с Община Русе и общинската фондация „Русе - град на свободния дух“. Междувременно стана ясно, че от афиша на арт салона, за който „Утро“ писа преди дни, отпада гостуването на танцовия спектакъл „Мълчаливи предания“ на варненския театър, което бе предвидено за 10 февруари.