Двама души намериха смъртта си след нелепи катастрофи в два последователни дни в Русе и региона, а 16 годишно момиче е настанено в болницата, но опасност за живота му няма.
Около 12.30 часа вчера при спускане по наклон на прав участък по пътя Русе-Бяла „Пежо 106“ напуснало пътя вдясно и се блъснало в крайпътно дърво след разклона за Тръстеник в посока Русе. При удара тежко пострадал 66-годишният шофьор, който си глътнал езика и починал. Пътуващата в колата 16-годишна внучка на мъжа е откарана с частна кола в болницата. Прегледът показал счупен глезен и контузии в гърдите и корема. Детето е настанено в отделението по обща хирургия.
Причините за катастрофата се изясняват. 
В болницата издъхна и прегазен от товарен микробус възрастен мъж, който пострада на паркинга на Покрития пазар до Товарна гара.
В сряда около 15 часа „Мерцедес Спринтер“ излизал на заден ход, след като заредил със стока магазин на пазара, но затънал в коловозите. В този момент зад него стоял дядо, който викнал, но не бил чут от 28-годишния водач, който без да разбере го повалил на земята и минал през него. 
Пострадалият е откаран в болницата с черепно-мозъчна травма и много наранявания и въпреки всички положени за спасяването му усилия през нощта починал от раните си. Тъй като дядото нямал документи в себе си, самоличността му още не е установена.
Още 15 пътни произшествия са станали в сряда в региона. Само водачът на обърнатия срещу бензиностанция „Лумакс“ опел, за който „Утро“ съобщи, е със охлузни рани, останалите катастрофи са без ранени.