Престъпната лекарска небрежност и неадекватно лечение на джипи, които довели до смъртта на негов пациент да бъдат наказани със затвор. За това настоява прокуратурата, която оспори условната 3-годишна присъда, с която д-р Борислав Тодоров бе наказан от Русенския окръжен съд през ноември. Той получи забрана да работи като лекар за срок от 4 години, както и да плати и 30 000 лева обезщетение на жената до починалия мъж. Наказанието се обжалва и от самия доктор. Предстои делото да бъде разгледано пред втората инстанция във Велико Търново, а апелативните съдии да преценят справедлива ли е наложената присъда.
Личният лекар стигна до съд заради случай от 2012 година, когато клапно протезиран 57-годишен служител на СОТ се почувствал зле и потърсил неговата помощ. Според прокуратурата докторът не се е съобразил със специфичното му състояние и прием на медикаменти, които всеки претърпял подобна кардиологична операция следва доживот. Вместо това му предписал смъртоносно лечение, от което човекът издъхнал за дни и затова заслужава 3 години затвор.
В същото време защитата на лекаря е категорична, че той е невинен. А щом на него му се търси отговорност, то вина имали и няколкото специалисти, през чиито кабинети загиналият е минал, но никой от тях не е реагирал адекватно.