33-годишният Димитър Димитров от Ветово, който на 11 януари наръга брутално над 30 пъти съпругата си Желязка, иска милост от съда. В началото на септември той получи доживотен затвор, но заради самопризнанията и съкратения съдебен процес наказанието му бе намалено на 20 години затвор. Касапинът бе осъден да плати на всяко от четирите си деца по 80 000 лева обезщетение. Присъдата обаче бе обжалвана от коварния убиец и адвокатите му, които настояват Апелативният съд във Велико Търново да я намали. А какво ще реши втората инстанция, предстои да стане ясно.
Според обвинението Димитър е планирал убийството на съпругата си. Заради това ветовчанинът отговаря за тежко обвинение - предумишлено убийство. Той обаче не знаел, че Желязка е бременна с петото си дете, но вместо с рожба 32-годишната жена се сдобила с прерязано гърло и огромна дупка в корема. Десетките намушквания били извършени с 26-сантиметров нож. 
Проблемите между Димитър и Желязка се наслоявали вече пета година. Макар да имали 16-годишна връзка, през 2010 година Желязка си събрала багажа и отишла по любов в Левски. Оставила във Ветово и трите си деца, но след като новият й мъж бил задържан се върнала обратно при семейството си. След перипетии и настоявания от страна на Димитър двамата се събрали, но вечният тормоз от негова страна не спрял. Затова Желязка искала тотално да скъса връзките си с него, но той усещал накъде вървят нещата и решил да я убие. Измислил как да го направи и зачакал удобния момент. Така на 11 януари вечерта той я извикал да изпушат по цигара, но скрил под блузата си ножа. Докато тя била с гръб към него той започнал да мушка, а опитите й да се спаси от освирепелия си съпруг й донесли още повече рани. Жестокото било, че тя не починала веднага, а след време и е имало възможност животът й да бъде спасен.
След кървавата сцена Димитър излязъл от къщата и започнал да наблюдава отстрани дали ще дойде линейка или полиция. След като това не станало, отишъл в дома на баба си, пренощувал там, а на сутринта се върнал при трупа на съпругата си. Малко по-късно се предал в полицията, където разказал какво е извършил.