Проучване за сексуалната удовлетвореност на българите с надслов „Става ли българският мъж” е проведено у нас в продължение на три месеца, пише „Телеграф”. Сексологът проф. Станка Маркова изнася данните, получени след анкетиране на над 22 000 души в 18 български града. Основният извод е, че българският мъж рядко има проблеми с ерекцията и се справя добре със задълженията си към своята партньорка.60% от жените и 70% от мъжете са на мнение, че българинът е добър любовник и рядко дава засечки в леглото.

20% от българките обаче смятат, че мъжете ни не стават, като сочат причини като стрес, ,липсата на сигурни доходи и здравословни проблеми.30% от мъжете пък са казали, че нямат желание да правят секс.

Повече от половината българки правят секс два пъти в един сеанс, а 35%-по три пъти. В това отношение представителките на нежния пол в Русе, Пловдив и Благоевград са начело и естествено са най-доволни от половия си живот.

Над 80% от жените у нас имат по един партньор, но има и такива, които са посочили 2 и повече партньори. Най-рядко проблеми с ерекцията имат мъжете от Велико Търново, Стара Загора, Ловеч, Пловдив.

В България декември е месецът , в който се прави най-много секс, по това време се правят и най-много деца. Причината- нощите са дълги, има много празници и се пие повече от останалите месеци.