Агитката се завръща - това е най-дискутираната и тиражирана от четвъртък вечерта обнадеждаваща новина в социалните мрежи преди утрешното дерби от първенството на Националната баскетболна лига между „Дунав 8806“ и „Хасково“ в Русе! Горещата тема стои на дневен ред, защото момчетата със сини шалчета и фланелки в по правило най-шумния и гласовит сектор оставиха празни скамейките за последните няколко мача. Всъщност, те нямат нужда от седалки, защото са на крака през цялото време, а в хармония вече с експлозията и от другите сектори помагат на отбора да върви победно напред.
По този повод журналистът от „Труд“ Николай Каламов обича да казва: „Тръпката с мачовете на „Дунав 8806“ е винаги налице, но когато се задейства агитката, приключението вече отива във фантастично измерение!“
Този път и оттук нататък наистина има нужда от рамото на всички фенове, защото „Дунав 8806“ ще играе срещу един странен, коварен и непредсказуем отбор. Идват и други мачове на истината.
Ето я и хронологията на дуелите между двата тима в хода на това първенство: 25 ноември - „Дунав 8806“ - „Хасково“ - 76:70, 12 януари - „Хасково“ - „Дунав 8806“ - 59:68. Русенки ще гостуват на хасковлийки в последния кръг на 26 март, когато картинката с Топ 4 през редовния сезон трябва да е вече достатъчно ясна. За да се проясни малко повече отсега, „Дунав 8806“ трябва да бие утре южняшкия си съперник /18 часа/.         
А „Хасково“ записа неочаквано внушителна победа срещу „Нефтохимик“ в първия четвъртфинален мач от турнира за купата на България - 89:70 /19:22, 18:21, 22:11, 30:16/. Големият обрат настъпи след почивката с необичайно и смазващо превъзходство на домакините /52:27/. Центърът на „Хасково“ Уолтия Рол пък сътвори сензация със зашеметяващ коефициент за полезна работа - 60! Двуметровата състезателка от Бахамите записа този рекорден може би за български шампионат нечуван резултат с 41 точки и 28 борби/!!!/. Твърде прилична е и стрелбата й от наказателни удари - 7 от 9.