Препълнената зала „Русе“ да се залива от смях - това отдавна не беше се случвало. Стана завчера вечерта, когато там се проведе нестандартен и необичаен урок по български език на ученици от 11 клас в СОУ за европейски езици „Св.Константин-Кирил Философ“. От три години гимназистите заедно с преподавателката по български език и литература Снежана Данова тестват своята грамотност. Те правят това, като откриват и снимат правописни, пунктоационни, лексикални грешки в обяви, градски табели, съобщения, реклами, ресторантски менюта. 
С нелепите и досадни грешки те са направили мултимедийна презентация, която Йоанна Йорданова и Иван Иванов поднесоха по артистичен и забавен начин. При това на музикален фон - на китарите на Гергана Георгиева от 5 клас и Калина Костадинова от 9 клас на Училището по изкуствата и техния преподавател Иван Кочев, който беше на пианото. 
Дружен смях съпровождаше появата на екрана на сгрешени думи, неуместно поставени запетаи и изобилие от главни букви. Но когато Иван започна да чете едно „обедно меню“, написано на ръка, в което беше пълно с „рул.стефани, кур.чорба и кис.млек. с боровинки“, зала „Русе“ откровено се разтресе от кикот. Сред публиката бяха ученици и преподаватели не само от СОУЕЕ, но и от други русенски гимназии, които видимо се забавляваха с проекта „Ловци на грешки“.