Трио „Тенорите“, което вече разнася славата на България далеч зад пределите й, ще гостува в Русе. Това ще стане в последните дни на февруари, на 26-и, когато от 19 тримата млади български тенори ще изнесат концерт в Голямата зала на Доходното здание.
Популярни арии и любими италиански канцонети ще омагьосат публиката, която вече познава от предишни гостувания Кирил Илиев, Александър Господинов и Илиян Недев.
„Черпим от бездънния кладенец на класиката. Има толкова много репертоар, че не можем да насмогнем“, признават младите мъже. Те са заедно от 2009 година, когато се събират по инициатива и идея на Кирил Илиев. В репертоара им има не само музикална класика, но също поп музика, българска естрада, възрожденски песни, а също рок, джаз и етно музика.
Кирил е от Враца, Александър - от Варна, а Илиян е русенец и е пял в Хора на русенските момчета. Запознава ги София, но не Музикалната академия, която и тримата завършват, а... Фейсбук. Със сигурност причината да гостуват сравнително често в Русе е Илиян Недев, който освен че е учил оперно пеене при проф.Илка Попова, е завършил и майсторски клас при световната прима Райна Кабаиванска.