Предвиждат ли се инвестиции за гробищните паркове освен средствата за изграждане на огради, тъй като състоянието на гробищния парк в „Чародейка“ е нелицеприятно по отношение на ВиК мрежата, а химическите тоалетни липсват в продължение на година. Това попита общинският съветник Асен Дарелов от ГЕРБ на вчерашното заседание на комисията по младежта и спорта, като допълни, че от 20 години нищо не се е променило освен изсичането на храсти. Това е една клоака в образа на прекрасния и европейски град Русе, коментира той, като допълни, че трябва да се поставят пейки до самите гробове. 
Председателят на комисията Пенчо Милков пък повдигна темата за костницата в гробищния парк, като посочи, че сградата е много стара, с ламаринени врати, а досегът на животни и гризачи е свободен. Трябва да се вземат мерки, защото там съществува проблем, алармира той.
Наистина трябва да обновим водопроводната връзка, като сме решили да я направим наново. Имаме идея да изградим санитарен възел в самата сграда за изпълнение на тъжни ритуали, каза главният архитект Живка Бучуковска.