Управата на федерацията по баскетбол така и не избра домакин за финалния турнир за купата на България при жените. Причината - няма клубове, които желаят да организират състезанието! Ако до няколко дни не се появи кандидат да пропилее няколко хиляди лева, ще бъде назначен служебен домакин.
Затова пък федерацията се постара да помисли на заседанието си за реферите. И реши: всеки арбитър, който ръководи мач от първата петица на женското първенство, ще се разписва вече срещу хонорар от 120 лева. Работата на дежурния представител пък на стола ще бъде възнаграждавана със 100 лева. Като се включат и хонорарите на другите длъжностни лица /секретари, статистици/, всеки отбор с домакински мач трябва да пригласи предварително общо към 600 лева. 
Всъщност, хонорарите на реферите далеч не са толкова високи според международните стандарти, стига повечето български клубове да разполагаха със солидни бюджети! А някои от тях едва оцеляват. 
И още - таксите трябва да бъдат предоставени поне до края на деня на съответния двубой! Защото ако не се броят преди мача или няколко часа по-късно, клубът ще бъде посечен с глоба от 500 лева! /Тази мярка изглежда като хвърлен в градината на „Дунав 8806“ камък, защото реферите на мача с „Монтана“ се ожалиха нашироко по медиите как не получили авансово парите си/. А зрителите още помнят каква я свършиха същите съдии!
Взето е и друго историческо решение - само 1000 лева ще е таксата за картотекиране на състезателка от чужбина преди всеки нов сезон. Казано с две думи, „Хасково“ например трябва да извади 4 бона за четирите си чужденки!