Близо месец ще продължат празничните събития, посветени на виното и на любовта, обяви вчера зам.-кметът по въпросите на културата Иван Григоров. Той подчерта, че след като вече се провежда второ издание на арт салона „Любов и вино“, значи хората го харесват и приемат. 
Това е поредното общо събитие на общинското предприятие „Русе арт“ и държавна структура като драматичен театър „Сава Огнянов“, каза директорът на театъра Орлин Дяков. Той изброи няколко от театралните постановки, включени в афиша на салона. И подчерта, че има вероятност Бойка Велкова, която ще представи своя авторски спектакъл „Пътят към Афродита“ на 2 февруари, в края на годината да режисира спектакъл в Русе.
Арт салонът, който за втора година прави опит да обедини почитателите на виното и влюбените, започва в четвъртък. Тогава в 18 ч във фоайето на Доходното здание ще бъде открита изложба живопис на Галина Миланова. Със сигурност много русенци помнят Галина Миланова в нейните роли на русенска сцена като тази на Жената в „Животът това са две жени“ на невероятния режисьор Стоян Камбарев заедно с уникалната Елена Стефанова.
Интересен елемент в програмата е кинолекторията, която от 6 до 9 февруари всяка вечер от 18 ч ще покаже в зала „Европа“ напълно безплатно филми като „Английският пациент“ /1996 г./, „Казабланка“ /1942 г./, „Един мъж и една жена“ на Клод Льолуш от 1966 г.- и „Москва не вярва на сълзи“ от 1979 г.
На 12 февруари в 18 ч в Доходното се открива изложбата „Игра на отражението“ - в нея русенци ще видят актова фотография на Пърси Касерас от Перу и актова живопис на русенеца Пламен Йорданов, а Елизабет Брайер от Австралия и Диана Ковачева от Русе се вдъхновили да допълнят силата на изображенията със словесни импресии. 
Същата вечер от 19 ч в Голямата зала на Доходното ще се състои концертът на Брас Асоциация Комбо, смятана за „последната рожба на тромпетиста Михаил Йосифов и тромбониста Велислав Стоянов. Те са избрали Русе за началото на своето национално турне, в което заедно с още петима удивителни джаз музиканти искат да покажат „Забавната страна на джаза“. 
 Още една джаз вечер ще зарадва русенци - на 19 февруари, когато заедно с Бигбенд Русе ще пее вълшебницата Хилда Казасян, а на барабаните ще бъде проф.Христо Йоцов. 
Програмата се допълва от традиционната изложба на валентинки, която организира Младежкият дом, а също и от литературни вечери за малки и големи на 16-и и 17-и в Клуба на дейците на културата, както и от интригуващи театрални постановки, които са представени и в програмата на театъра за февруари.
Почти всички от събитията ще бъдат гарнирани с по чаша вино, предоставени от винарни и магазини, обясниха организаторите на арт салона.