Изпита пообед водка донесе окончателна ефективна присъда за нападател, чиито планове не се реализирали -не успял да пробута на свой познат дърва и за това опитал да го ограби на улицата посред бял ден.
Началото на историята било сложено в кръчмата в Хотанца, където търговецът пийвал водка. На съседна маса същото питие обръщала и бъдещата му жертва. След като се заговорили, разбойникът започнал да предлага на мъжа да му продаде дърва за огрев. Човекът нямал нужда и отказал, но тъй като търговецът бил изключително настоятелен, се съгласил поне да ги види. Отишли до дома му, но набелязаният за клиент въобще не харесал стоката, затова директно и категорично заявил, че за сделка не може да става и дума. 
Докато се прибирал към дома си обаче, несбъднатият купувач бил настигнат от несполучилия търговец, който го хванал през врата и започнал да го налага с юмруци по главата. От ударите мъжът паднал на земята, а разбойникът го натиснал с тялото си и започнал да бърка в джобовете на анцуга му, където бил портфейлът му. След като напипал портмонето, грабителят започнал да го дърпа силно, но жертвата не се поддала и успяла да се защити. Боричкането на земята било прекъснато от приближаваща жена, която се развикала. Тогава нападателят се стреснал и хукнал да бяга. Набитият се оказал с окървавено лице, но успял да запази всичко ценно - 270 лева и лични документи. 
В същото време нападателят се качил в колата на познат с идеята да стигне до Русе. По пътя спрели до дома на друг приятел, от когото взел 30 лева назаем, след което заседнал в игрална зала.
За случилото се многократно осъжданият мъж за пореден път стигна до съда и не успя да се размине със затвора. Две съдебни инстанции сметнаха, че трябва да прекара 4 години зад решетките. Наказанието е окончателно.