И през четвъртото тримесечие на миналата година Русе остава на пето място в страната по брой на сключените сделки с недвижими имоти, показват данните на Агенцията по вписванията. Общо в 12 български града са отчетени повече от 1000 сделки с имоти. Лидер е столицата София, където е сключена всяка девета покупко-продажба в страната, следвана от Пловдив, Варна, Бургас и нашия град. През миналата година броят сделките в Русе е около 2000. 
За последните три месеца на 2015 г. в страната са сключени 68 583 сделки с недвижими имоти, сочат данни на Агенцията по вписванията. Ръстът спрямо същия период на година по-рано е от 5.3%, докато за цялата 2015 г. е отчетено повишение от 5.69%. 
Като цяло броят на сделките за периода от 1 октомври до 31 декември е с най-висока тримесечна стойност от 3 години. Очакванията за 2016 г. на преобладаващата част от големите имотни агенции в страната са част от вложителите в банките се очаква да пренасочат спестяванията си към пазара на имоти, тъй като лихвите по депозитите им вече са около 1%. По същия начин хората, които нямат големи депозити, ще се възползват от ниските лихви по кредитите, за да закупят имот.