Евродепутатът Илияна Йотова отрече електронната ѝ поща да е разбивана и някой да е проникнал в нея. В тази връзка нямало никакъв скандал. Вчера сайтът " Биволъ" обяви, че е проникнато в служебната поща на Йотова, където били открити скандални данни за наета от нея ПР-агенция, която използвала тролове за черна кампания срещу еврокомисар Кристалина Георгиева по поръчка на евродепутатката.

" Не съм сигурна дали това е моята поща, или нещо различно. Разбрах, че имало и видеоклип. Нещата, който се изнасят не фигурират в електронната ми поща", заяви за "24часа" в Пазарджик Йотова.

В тази връзка тя покани, хората които твърдят, че това е нейната електронна поща да се срещнат и да сравнят, какви писма е получавала. Според нея предизборната кампания за европарламента отдавна е започнала и определени сили искали да я водят по този начин.

"Не искам да гадая откъде идва атаката, защото мога да стигна до приятели", лаконично заключи евродепутатът. Йотова отрече и да е ангажирала ПР агенция, която да води негативна кампания срещу еврокомисар Кристалина Георгиева.

"Нямам нищо лично срещу г-жа Георгиева, но смятам, че можеше да направи повече за България в кризата с бежанците. Тази моя оценка съм я казвала многократно в различни национални медии.", заяви Илияна йотова.

Тя призна, че има два договора с визираната от " Биволъ" ПР - агенция " Лийдуей Медия Солюшънс". Първият е за 4 месеца и е сключен през миналата година. Той касае проучване за микрофинансиране на малки и средни предприятия, както и проблемите на хората в неравностойно положение. Този договор е финансиран с европейски средства и резултатите от направното по него изследване ще бъдат обявени официално след седмица.

Вторият договор касае сайта на Илияна Йотова и е финансиран лично от нея. В съвсем скоро време този сайт ще бъде представен в цялата страна, обиви Йотова. Тя също така отрече да е ползвала тролове, осигурени и от ПР - агенцията, за да се популяризира работата й, защото нямала подобна нужда.

Илияна Йотова припомни, че сигнали за разбиването на служебната ѝ поща се появили още преди година, но това също не отговаряло на истината.

В същото време евродепутатът отрече появилите се слухове, че между БСП и АБВ има тайно съглашателство с цел постигането на по-високи изборни резултати. Според Йотова диалог между двете формации така и не се е състоял, а се е водил единствено чрез медиите.