Неизправен климатик предизвика пожар, който унищожи напълно апартамент в блок на ул.“Борисова“ 27. Живеещият в жилището 83-годишен мъж е изнесен обгазен и е откаран в болницата, опасност за живота му няма.
Сигнал за пламъци на четвъртия етаж в блока над бившия рибен магазин на кръстовището „Борисова“-“Скобелев“ е получен на тел.112 след 4 часа призори в събота. На място са пристигнали полицейски патрул от Първо РПУ, три екипа огнеборци и линейка. 
Започналият да се задушава от дима възрастен мъж бил изнесен на ръце от полицай и изкаран на чист въздух, евакуирани били и хората от петия етаж. От пламналия дом се чул лек взрив, който не предивзикал допълнителни щети.
След изгасянето на пламъците станало ясно, че причината за пожара е късо съединение в климатик, от който се чул силен пукот. Напълно е унищожено  обзавеждането на жилището.
Пак в събота, но в 18 часа, е гасен пожар в бл.“Мара Манева“ във „Възраждане“. Пристигналите екипи на пожарната и на полицията разбили входната врата на горящия апартамент и намерили в него баща и син, които били пияни до безпаметност и затова не успели да вземат никакви мерки за потушаване на пламъците. Почерпените мъже били изведени навън, а пожарът бил загасен, като след него останали обгорели мебели и опушени стени и тавани във всички стаи.