Шест санкции са наложени за незаконно поставяне на рекламни материали върху стълбовете на контактната тролейбусна мрежа и спирките. За рисуването на графити няма наложени глоби, тъй като нарушителите действат много бързо и установяването им е затруднено. Това съобщи зам.-кметът Наталия Кръстева на сесията вчера по повод питането на общинския съветник Иво Пазарджиев от „Патриотите-ВМРО“ за незаконните реклами, които изникват от всевъзможни места в Русе.
Кръстева подчерта, че фирма „РПС-Русе Пъблик Сървисиз“ има за задача да поддържа и почиства по-голямата част от града, включително и стълбовете. Това се изпълнява периодично при подходящи метеорологични условия, каза още тя и допълни, че контролът по опазването им се извършва от специализираното звено КООРС, като служителите подхождат индивидуално към всеки отделен случай.
Поведете война с вандализма, гражданите ще го оценят, коментира Пазарджиев и допълни, че контролът на КООРС явно не е достатъчно ефективен щом има само шест глобени лица.